Aksu’nun ve Aksu’daki değerlerin markalaşması gerektiğini sürekli belirtiyoruz. Yayın grubu olarak, bunun için MarkAksu isminde bir dergi çıkarıp, Aksu’nun markalaşmasına katkı sunmaya çalışıyoruz.
Markalaşmak tabiiki kolay değil. Çaba, özveri, fedakarlık, sabır ve tecrübe istiyor. Markalaşma yolunda mesafe alan kurumlara baktığımızda bunu çok net olarak görüyoruz.
Markalaşmak, sadece ticari kurumlarda olmaz. Eğitim kurumlarında da marka haline gelen kurumlar var.
Aksu’da bu konuda akla gelen ilk eğitim kurumu, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir.
Öncelikle Türkiye’nin ilk ve tek tematik mesleki ve teknik anadolu lisesi. Bu özelliği ile tüm eğitim kurumlarından ayrılıyor.
Bunun yanında, sosyal etkinlikler veAksu halkı ile bütünleşmesi ile de adından söz ettiriyor.
Bu kadar başarı peş peşe gelince, tüm dikkatler bu okulda toplanıyor. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Antalya’ya geldi. Antalya ziyaretinin nedeni; “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliği” temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresi’nde konuşma yapacak olmasıydı. Ancak okul müdürü Haldun Çevik başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Bakan Yılmaz’ı Aksu’ya getirmeye ikna ettiler.



Bakan Yılmaz’ın Aksu’ya kadar gelip bir okula özel ziyarette bulunması, o okulun başarısıdır.
Başarıyı taçlandırmak da okul Müdürü Haldun Çevik ve yöneticilere kaldı. Bakan için yapılan hazırlıklar kusursuzdu. Öğrenciler pırıl pırıl ve bilinçli, okul son derece bakımlı olunca iş Haldun Müdür’e kaldı. Bakan İsmet Yılmaz’a okulun vizyonunu ve misyonunu anlatan Haldun Çevik, isteklerini de sıraladı.
Uçak bakım atölyelerinde kullanılmak üzere 1 Milyon TL’ye, ayrıca uçamayan ancak motoru çalışabilir durumdaki bir uçağa ihtiyaçlarının olduğunu anlattı.
Haldun Çevik Müdür’ün anlattıkları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı hem gururlandırdı, hem de duygulandırdı.



Antalya Milli Eğitim eski Müdürü olan ve şu anda Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olan Osman Nuri Gülay’ı yanına çağıran Bakan Yılmaz, “Bu okulla ben özel olarak ilgileniyorum. Ne ihtiyaçları varsa karşılayalım. 1 Milyon TL’lik ödenek için çalışmalar hemen başlasın. Uçak ihtiyaçları için de Genelkurmay Başkanlığı ve THY ile görüşelim” talimatını verdi.
Bakanlar gelir, genelde söz verir ve giderler. Ancak İsmet Yılmaz, bu okuldan ve burada verilen eğitimden etkilenmişti.
Pazartesi günü yapılan bu ziyarnetten sadece 48 saat geçti ki; 1 milyon TL’lik ödenek okul hesabına yatırıldı. Mİlli Eğitim Bakanlığı’ndan okul müdür Haldun Çevik’i arayan yetkililer, uçak ihtiyacı için Genelkurmay Başkanlığı ile görüştüklerini, gerekli yazışmaların yapıldığını, uçmayan ancak motoru çalışabilir durumda olan bir uçağı en kısa sürede okula getirecekleri sözünü verdi.
Aynı yetkili, Türk Hava Yolları ile de görüştüklerini, ancak THY’nin uçaklarının Boeuing türü olduğu için okula getirmenin imkansız olacağını, bu nedenle Genelkurmay Başkanlığı aracılığı ile bu ihtiyacı karşılayacaklarını söyledi.



Haldun Çevik Müdür bugünlerde çok mutlu. Çok da gururlu. Başarıdan başarıya koşturduğu okulunun çok önemli iki eksiğini gidermenin huzurunu yaşıyor.
Haldun Çevik Müdür gururlu. Çünkü kısa zamanda marka haline getirdiği okulu, her türlü yardımı hakediyor.
Haldun Çevik Müdür gururlu, çünkü okulu artık gerçek anlamda bir marka.
Ve büyük markalar her zaman hakettikleri değeri görüyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.